[ERROR] No eligible platforms supported for visual studio solution generation HELP!

0

I believe I found the issue, but not the answer, when running the lmbr_waf configure command I get this outcome:

[WAF] Executing 'configure' Running SetupAssistant ... --- Lumberyard Setup Assistant --- Lumberyard Setup Assistant: Reading configuration from: d:/Amazon/Lumberyard/1.7.0.0/dev/SetupAssistantConfig.json Lumberyard Setup Assistant: Reading configuration from: d:/Amazon/Lumberyard/1.7.0.0/dev/Tools/LmbrSetup/SetupAssistantConfig.json SDK location: d:/Amazon/Lumberyard/1.7.0.0/dev Third-party location: D:/Amazon/Lumberyard/1.7.0.0/3rdParty Capabilities available, [x] enabled - [ ] disabled: [X] rungame - Run your game project [X] runeditor - Run the Lumberyard Editor and tools [X] compilegame - Compile the game code [X] compileengine - Compile the engine and asset pipeline [ ] compilesandbox - Compile the Lumberyard Editor and tools [ ] compileandroid - Compile for Android devices [ ] setuplinux - Setup for Linux Dedicated Server [ ] vc120 - Visual Studio 2013 [X] vc140 - Visual Studio 2015 ############# Log of operations ################# ################################################# Successfully executed. [WARN] Removing the following Android target platforms due to "Compile For Android" not checked in Setup Assistant. -> android_armv7_gcc, android_armv7_clang [INFO] Configure "win_x64_vs2015 - [debug, profile, performance, release, debug_dedicated, profile_dedicated, performance_dedicated, release_dedicated, debug_test, profile_test, debug_test_dedicated, profile_test_dedicated]" Unable to detect find the C++ compiler for Visual Studio 2015, removing build target [INFO] Configure "win_x64_vs2013 - [debug, profile, performance, release, debug_dedicated, profile_dedicated, performance_dedicated, release_dedicated, debug_test, profile_test, debug_test_dedicated, profile_test_dedicated]" Unable to detect find the C++ compiler for Visual Studio 2013, removing build target [WAF] 'configure' finished successfully (27.226s) [WAF] Executing 'generate_uber_files' in 'd:\Amazon\Lumberyard\1.7.0.0\dev\BinTemp' [WAF] 'generate_uber_files' finished successfully (51.154s) [WAF] Executing 'generate_module_def_files' in 'd:\Amazon\Lumberyard\1.7.0.0\dev\BinTemp' Generating a 2048 bit RSA private key .............................+++ ...+++ d:\Amazon\Lumberyard\1.7.0.0\dev\MultiplayerSample\certificates\multiplayersample.key.pem: No such file or directory writing new private key to 'd:\Amazon\Lumberyard\1.7.0.0\dev\MultiplayerSample\certificates\multiplayersample.key.pem' 12916:error:02001003:system library:fopen:No such process:.\crypto\bio\bss_file.c:398:fopen('d:\Amazon\Lumberyard\1.7.0.0\dev\MultiplayerSample\certificates\multiplayersample.key.pem','wb') 12916:error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib:.\crypto\bio\bss_file.c:400: [WAF] 'generate_module_def_files' finished successfully (2.216s) [WAF] Executing 'msvs' in 'd:\Amazon\Lumberyard\1.7.0.0\dev\BinTemp' [ERROR] No eligible platforms supported for visual studio solution generation [WAF] 'msvs' finished successfully (0.944s)

If you look at the bottom it says [ERROR] no eligible platforms supported for visual studio solution generation. That sounds like a problem. What is the fix? (will be submitting as separate ticket too

asked 6 years ago8 views
7 Answers
0
Accepted Answer

Hi @REDACTEDUSER

Unable to detect find the C++ compiler for Visual Studio 2015, removing build target

Could you go to add or remove programs, locate Microsoft Visual Studio 2015, click the modify button and make sure you have C++ enabled as I have in the screen shot below?

You should also check your user_settings.options file in the \dev_WAF_ folder to make sure it has msvs_version = 14 and not msvs_version 12. The latter is for VS2013. Also, make sure you're only selecting one version of Visual Studio in the set up assistant but it looks like you're doing this already. Please try out those settings and report back on whether it solves your issue. Thanks!

REMOVEDUPLOAD

answered 6 years ago
0

Hi,

Over the weekend I have updated to the latest Ly version. I am unable to launch the Editor because of this same error

[ERROR] No eligible platforms supported for visual studio solution generation

I have also all the required SDKs installed.

My setup is using VS2013

Any help would be greatly appreciated. Thanks.

REMOVEDUPLOAD

REMOVEDUPLOAD

answered 6 years ago
0

I'm looking into this one for you both.

answered 6 years ago
0

Also seeing this error as well.

I received it last night when installing 1.7.0.1.

I have now tried 1.8.0.0 today and I'm still seeing the same error.

Let me know if you need me to provide logs or anything @REDACTEDUSER

REMOVEDUPLOAD

answered 6 years ago
0

Couple of things to try:

Make sure you have the "certificates" folder, if you do not, create it: //dev/multiplayersample/ – just create a folder called "certificates"

Secondly make sure you have run the setup and VS 2013 is properly installed.

Let me know if either of these help.

answered 6 years ago
0

Hi,

I have encountered the same problem last week after reinstalling Windows, VS2015 and VS2017 on my PC. After some investigation, I discovered that the error message "Unable to detect find the C++ compiler for Visual Studio 2015" was somewhat misleading - it's mt.exe (signing tool, part of Windows SDK) that could not be found, not the compiler. To verify if this is indeed the problem, you can check the contents of C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\bin\x64. There should be ~160 items in that folder, including mt.exe. If there's only 3 (ucrt, XamlDiagnostics directories, and GenXBF.dll), then the required version of Windows SDK is indeed missing. Alternatively, modify dev\Code\Tools\waf-1.7.13\lmbrwaflib\mscv_helper.py by replacing all occurrences of silent_output=True with silent_output=False, and run lmbr_waf.bat configure again - you should get an output similar to this:

In order to fix this, you will need to modify your VS2015 installation, and make sure that Windows 10 SDK (10.0.14393) is installed (it's under "Universal Windows App Development Tools", not selected by default):

Note: You may have already installed a newer version of Windows 10 SDK (i.e. 10.1.15063.137), like I did - you still need to follow the instructions above in order to fix the issue. The reason for it is that the newer versions of Windows 10 SDK appear to be installed in a version-specific directory (i.e. C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\bin\10.0.15063.0). The newer versions of Visual Studio are aware of these new locations, whereas VS2015 does not seem to be. To verify it, locate vcvarsall.bat (in C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 14.0\VC for VS2015 and C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio\2017\Community\VC\Auxiliary\Build for VS2017), open a new command prompt, then run:

vcvarsall.bat x64
echo %PATH%

The output for VS2015 will contain contain these two paths (among others):

C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\bin\x64 C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\bin\x86

Whereas the VS2017 output contains:

C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\bin\x64 C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\bin\10.0.14393.0\x64

WAF build system uses vcvarsall.bat to locate the appropriate VS tools for each build configuration.


Kind feature request for our friends at Amazon: It would be nice if Setup Assistant checked if VS C++ tools and Windows SDK are installed. It would also be nice to have "verbose" lmbr_waf.bat command line option that enables detailed logging, so that it is not necessary to modify WAF Python files for troubleshooting.

answered 6 years ago
0

Thanks for the detailed response and help @REDACTEDUSER

answered 6 years ago

Adding new answers, comments, and votes is disabled.