NS Failure on AWS hosted domain name: DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

0

Domain Name: [danhenning.us / www.danhenning.us]
EB URL: dan-henning-dev.us-west-2.elasticbeanstalk.com
Registrar URL: whois.gandi.net

  • Website does NOT load when using the domain name, but the corresponding Elastic Beanstalk URL does load.

  • Global DNS Propagation Checker (https://www.whatsmydns.net/) confirms that the NS are NOT available.

  • I have NOT explicitly changed any hosted zone records.

  • Contact information for the domain is verified.

  • Contact information verification email message has NOT been received.

  • NS (hosted zone) records for the domain name exactly match whois records and dig +trace records.

  • I can’t confirm whether or not the domain name is on-hold, suspended, etc. Nothing in whois or on AWS.

  • nslookup returns the following message on all NS records, with or without the www.

nslookup danhenning.us ns-1165.awsdns-17.org
Server: ns-1165.awsdns-17.org
Address: 2600:9000:5304:8d00::1#53

*** Can't find danhenning.us: No answer

Can you help me understand what happened, and how to fix it? Thanks, in advance.

已提問 3 年前檢視次數 336 次
2 個答案
0

I was able to confirm that the domain name could not be resolved, but I don't understand why.

So I recreated the Alias records for the apex and www. sub-domain. Now the website loads.

已回答 3 年前
0

hi,

i posted the following out of despair also in different posts.
please forgive me my copypasta :)

Same to me.
I transfered my .de domain to route53.
My setup is done via Terraform
Name servers for my domain needs to be set by hand to same as in hosted zone.
Pretty sure there is a better solution. :)

Here is my config:
route53.tf:
resource "aws_route53_zone" "wshtoolsde" {
name = var.domain_name

tags = {
Environment = "dev"
}
}

resource "aws_route53_record" "ns" {
zone_id = aws_route53_zone.wshtoolsde.zone_id
#region = "eu-central-1"
name = "www.wsh-tools.de"
type = "NS"
ttl = "300"
records = aws_route53_zone.wshtoolsde.name_servers
}

resource "aws_route53_record" "domain" {
zone_id = aws_route53_zone.wshtoolsde.zone_id
name = "wsh-tools.de"
type = "A"

alias {
name = aws_lb.app.dns_name
zone_id = aws_lb.app.zone_id
evaluate_target_health = true
}
}

resource "aws_route53_record" "www" {
zone_id = aws_route53_zone.wshtoolsde.zone_id
name = "www.wsh-tools.de"
type = "A"

alias {
name = aws_lb.app.dns_name
zone_id = aws_lb.app.zone_id
evaluate_target_health = true
}
}

lb.tf:
resource "aws_lb" "app" {
name = "${random_pet.app.id}-lb"
internal = false
load_balancer_type = "application"
subnets = module.vpc.public_subnets
security_groups = [module.lb_security_group.this_security_group_id]

#access_logs {

bucket = "wshimport"

enabled = true

#}

tags = {
Name = "EXTERNAL-ELB"
}
}

resource "aws_lb_listener" "external_lb_http" {
load_balancer_arn = aws_lb.app.arn
port = "80"
protocol = "HTTP"

default_action {
type = "forward"
target_group_arn = aws_lb_target_group.ec2.arn
}
}

When I open my load balancers dns name, my test page is working:
fancy-boxer-lb-46656340.eu-central-1.elb.amazonaws.com

Unfortunately I also get DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN when I visit it via wsh-tools.de

Much appreciate your help
best
paul

已回答 3 年前

您尚未登入。 登入 去張貼答案。

一個好的回答可以清楚地回答問題並提供建設性的意見回饋,同時有助於提問者的專業成長。

回答問題指南